Ons Centrum

headshot-placeholder-horizontal.jpg
kliniek.jpg

Obesitas centrum

Ons obesitas centrum werd in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis te Waregem opgericht om patiënten met een ernstig gewichtsprobleem op alle fronten te kunnen begeleiden en behandelen. Zo bestaat het team uit een chirurg, een internist, een medisch psycholoog en een diëtist. Ook is er nauwe samenwerking met een revalidatie arts en plastisch chirurg. Met elkaar zorgen onze specialisten ervoor dat u de beste behandeling op maat krijgt voor uw gewichtsprobleem.

Ons ziekenhuis beschikt sinds 2017 over het internationale NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel voor excellente en veilige zorg.

 
 

Obesitas polikliniek

Op onze obesitas polikliniek wordt u achtereenvolgend gezien door de internist, psycholoog en diëtist. U betaalt hiervoor de normale consultatieprijzen. Na uw bezoek aan ons team zal in het multidisciplinaire overleg een behandeladvies worden geformuleerd. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht. 

Als u in aanmerking komt voor een operatie, dan zal u een afspraak krijgen bij onze chirurg. Uiteraard bent u altijd welkom om een informatieve afspraak te maken bij de chirurg om eens te horen wat deze operaties precies inhouden.

 

Het Obesitas Team

 
IMG_9115.jpg

Chirurg

Mijn naam is Christopher Lange. Ik ben chirurg in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem en gespecialiseerd in obesitas chirurgie. Mijn doel is om onze patiënten kwalitatief hoogstaande en veilige zorg aan te bieden. In ons centrum beschikken we over alle mogelijkheden om mensen met obesitas te helpen een gezonder gewicht te bereiken en daarmee een gezonder leven.

 
KMekeirele2.jpg

Internist - Endocrinoloog

Mijn naam is Katia Mekeirele. Ik studeerde af als arts in 1998 en specialiseerde daana inwendige geneeskunde/endocrinologie. Het behandelen van patiënten met diabetes is mijn hoofdbezigheid, en uiteraard word ik heel vaak geconfronteerd met zwaarlijvige patiënten. In het Obesitas Centrum Waregem houd ik me voornamelijk bezig met het behandelen van de gevolgen van overgewicht en de aanverwante risicofactoren zoals hoge cholesterol en hoge bloeddruk.

 
annelies.jpg

Diëtiste

Ik ben Annelies Walgraeve. Al sinds mijn jeugd ben ik gepassioneerd door alles wat voeding en gezondheid betreft. Het is mijn missie om mensen te helpen bij het bereiken van een gezonde levensstijl.  Aangezien sport ook een passie is volgde ik in 2014 nog een bijkomende opleiding sportvoeding. Sporters begeleiden vergt immers vakkennis. Wilt u meer informatie of zoekt u hulp, dan kan u bij mij terecht op alle weekdagen van 8u tot 12:30u en van 13:30u tot 16u30.

 
Foto OCW.jpg
 
sybille.jpg

Diëtiste

Ik ben Lesley Deruddere, werkzaam als diëtiste in het OLV van Lourdes ziekenhuis sinds 2017. Mensen bijstaan op hun weg naar een gezonde levensstijl en een evenwichtig voedingspatroon is mijn passie. Samen met de patiënt tot een praktische, haalbare doelstelling komen is voor mij dan ook een vereiste. U kan steeds bij mij terecht op weekdagen van 8u tot 12u30 en 13u30 tot 16u30.

 

Psychologe

Ik ben Sybille Vuchelen en werkzaam als medisch psycholoog in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis. Een medisch psycholoog vervult een belangrijke rol in de behandeling van patiënten met ernstige gewichtsproblemen door hun eetgedrag en onderliggende emotionele problematiek te analyseren en hierin begeleiding te bieden. Ook na een eventuele operatie voor obesitas kan psychologische begeleiding belangrijk zijn.