Endoscopische sleeve gastroplastie

De endoscopische sleeve gastroplastie (ESG) is een relatief nieuwe procedure die wordt uitgevoerd in ons centrum. Bij een ESG wordt de maag verkleind door middel van een speciale techniek  met een gastroscoop. Via de mond wordt een camera ingebracht tot in de maag. De maag wordt met meerdere hechtingen van binnenuit verkleind. Aangezien dit niet een klassieke chirurgische operatie is, heeft u geen littekens na deze maagverkleining. In het animatie filmpje kunt u zien hoe deze maagverkleining wordt uitgevoerd.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Een endoscopische sleeve gastroplastie moet worden gezien als hulpmiddel om gewicht te verliezen in combinatie met een gezonde leefstijl en dieet. Deze ingreep is bedoeld voor gemotiveerde mensen met obesitas die een BMI tussen de 30 en 35 kg/m2 hebben. Mensen die een ongezond dieet hebben en dit niet willen veranderen komen niet in aanmerking. 

ESGzonderachtergrond.png

Kosten?

De endoscopische sleeve gastroplastie wordt in België niet terugbetaald door uw verzekering. Dit betekent dat u de ingreep zelf zal moeten betalen. De prijs is afhankelijk van enkele factoren zoals kamerkeuze (privé kamer of gedeelde kamer) en verblijfduur.

Voor onze internationale klanten bieden wij een totaal pakket aan inclusief preoperatieve analyses, een extra nacht in een hotel en taxivervoer van en naar luchthaven of treinstation. Dit pakket is aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Meer informatie hierover vindt u op onze internationale website: www.weightclinic.be.

Voor meer informatie over deze ingreep en de prijs hiervan kunt u een afspraak maken bij Dr. Christopher Lange. Hiervoor belt u +32 56 623501, vermeld hierbij dat u interesse heeft in de ESG.