Dieet

 
brooke-lark-261793.jpg

Een gezond dieet?

Een gezond en gevarieerd dieet is belangrijk. Ook als u wilt afvallen blijft het belangrijk om voldoende gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Sommige diëten van tegenwoordig zijn niet gezond, sommige zijn te eenzijdig, andere te streng. Onze diëtiste helpt u graag op weg om via een gezond dieet af te vallen. 

Ook als u een obesitas operatie hebt ondergaan is regelmatige controle bij de diëtiste belangrijk.  Het eetpatroon zal anders zijn dan u gewend was. Zeker in het begin zal het wennen zijn om meerdere keren per dag kleinere porties te eten. Ook zijn er sommige producten die bij voorkeur worden vermeden na een obesitas operatie. U krijgt hierover uitgebreid uitleg van onze diëtiste.

 

 

Dieet na een obesitas operatie?

Na een gastric bypass of een sleeve operatie verandert er veel in uw leven. Het gewichtsverlies begint al voor de operatie omdat u twee tot drie weken van tevoren een speciaal dieet moet volgen om de lever te laten krimpen. Omdat het gewichtsverlies na de operatie snel kan gaan, is het belangrijk om een gezond dieet te volgen met voldoende bouwstenen voor een gezond lichaam. Uw dagelijkse dieet zal er anders uitzien dan nu. Omdat de maag veel minder inhoud heeft na een dergelijke operatie, is het noodzakelijk om meerdere keren per dag kleine maaltijden te nuttigen. Vlak na de operatie zal u een opbouw dieet krijgen om langzaam te wennen aan de nieuwe situatie. U zal merken dat sommige producten beter worden verdragen dan andere. Uiteraard zullen wij u begeleiden bij het opstarten van uw nieuwe gezonde eetpatroon.

 
belly-body-clothes-diet-53528.jpeg
 

Klik hier voor de brochure over het preoperatieve dieet.