Beweeg !

 

Bewegen is gezond

Beweging is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Het is goed voor de lichamelijke en geestelijke conditie. Soms is het voor mensen met overgewicht of obesitas lastig om te sporten omwille van gewrichtsklachten, toch is het cruciaal om in beweging te blijven, op iedere leeftijd.   Je verbrandt bovendien calorieën door te sporten, dit helpt dus bij het afvallen. 

 
physiotherapy-weight-training-dumbbell-exercise-balls-39671.jpg
 
BOV.jpg

Personal coach

Ons centrum heeft een samenwerking met 'Bewegen op Verwijzing'.  Dit is een initiatief van het Vlaams instituut Gezond Leven om mensen te begeleiden bij het sporten met een personal coach.  Je krijgt advies op maat van een bewegen op verwijzing-coach in de buurt tegen een heel lage prijs. Er wordt een plan gemaakt om in jouw dagelijks leven voldoende beweging te krijgen. Alle patiënten die een operatie hebben ondergaan voor obesitas krijgen de kans om aan dit project te participeren.

 
Lies victor.jpg
running.jpg
 

Fitness in het ziekenhuis

Bent u in ons ziekenhuis geopereerd of volgt u een dieet onder begeleiding van onze diëtiste, dan helpen we u graag om in beweging te komen. U kunt eenmaal per week in de fitness van ons ziekenhuis sporten onder begeleiding van onze kinesisten. Met name voor patiënten die gewrichtsklachten hebben, kan het nuttig zijn om (in het begin) onder professionele begeleiding te sporten. Zo kunt u leren welke oefeningen en sporten het beste bij u passen.

 
 

Lies Victor

Lies is sportkinesist in groepspraktijk Re-active te Waregem en beweging op verwijzing-coach voor onze regio. Ze heeft veel ervaring met personal coaching en helpt u graag om aan voldoende beweging te komen.